Τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να λαμβάνετε περίπου 3 λίτρα υγρών(νερό, χυμοί, τσάι), γιατί λόγω της αφυδάτωσης και των πιο συχνών σεξουαλικών επαφών, εμφανίζονται πολύ συχνά ουρολοιμώξεις. Επίσης όταν μια έγκυος πηγαίνει στη θάλασσα ή στην πισίνα, πρέπει να προσέχει τα ακόλουθα:

Μόλις βγει από το νερό, να αλλάζει το μαγιό της, ώστε να αποφεύγονται οι μυκητιάσεις, διότι λόγω της υγρασίας δημιουργείται υπόστρωμα για την ανάπτυξη μυκήτων.
Γυναίκες, που είναι επιρρεπείς στις μυκητιάσεις (όπως, για παράδειγμα, όσες έχουν διαβήτη), να καταναλώνουν αρκετό γιαούρτι και να χρησιμοποιούν διάφορα κολπικά υπόθετα με λακτοβάκιλους, που βοηθούν στην αποφυγή των μυκητιάσεων.
Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί αφυδάτωση της επιδερμίδας και χρειάζεται υψηλού δείκτη αντηλιακό.
Οι έγκυοι, μπορούν να κολυμπήσουν στη θάλασσα ή στην πισίνα, αλλά πρέπει τα νερά τους να είναι καθαρά, απαλλαγμένα από τα μικρόβια του έρπητα και από τα χλαμύδια.

Αν η έγκυος νιώθει πονάκια σαν της περιόδου, να αναπαύεται, να πίνει πολλά υγρά και να ενημερώνει τον γιατρό της.
Όταν βγαίνει από την θάλασσα, να κάθεται κάτω από ομπρέλα και να χρησιμοποιεί ειδικά, φυτικά αντηλιακά κατά προτίμηση.
Στα ταξίδια με το αυτοκίνητο, να σταματά κάθε ώρα και να περπατά λίγο, ώστε να αποφύγει την θρόμβωση των κάτω άκρων.
Τα αεροπορικά ταξίδια επιτρέπονται μέχρι τις 36 εβδομάδες, αλλά καλό είναι να συμβουλεύονται τον γυναικολόγο τους εάν το ταξίδι είναι πάνω από δύο ώρες ή υπερατλαντικό.

 

Το τσίμπημα από μέλισσα ή άλλο έντομο κατά την εγκυμοσύνη, προκαλεί μεγαλύτερη αντίδραση από ό,τι στην μη έγκυο γυναίκα. Έτσι, λοιπόν, οι γυναίκες που είναι αλλεργικές, πρέπει να είναι κοντά σε κέντρα υγείας ή να συμβουλευθούν τον γιατρό τους.
Προτιμότερο οι έγκυοι να πηγαίνουν διακοπές σε μέρη όπου υπάρχει νοσοκομείο, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες άμεσα αν συμβεί κάτι.