Kανείς δεν θα αντισταθεί στους πειρασμούς των γιορτών, γι αυτό όλοι θα ακολουθήσουν μια δίαιτα μετά τις γιορτές. Ωστόσο, το μυστικό για αν μην πάρετε κιλά είναι άλλο. Μια αποτοξίνωση πριν τα Χριστούγεννα είναι το κλειδί. Και αυτό γιατί θα προετοιμάσετε το σώμα σας για να δεχτεί το αλκοόλ και τις λιχουδιές των γιορτών. Παρακάτω θα δείτε την τέλεια αποτοξίνωση, ώστε να περάσετε τις ημέρες των Χριστουγέννων χωρίς ίχνος ενοχών.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι το συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα είναι μόνο για 3 ημέρες και δεν νιώθετε ότι λιμοκτονείτε.

Στόχος είναι να εστιάσετε για 3 ημέρες στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών με έντονα χρώματα, δημητριακών ολικής άλεσης και οσπρίων. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε αυτές τις τροφές θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό και θα καταπολεμήσουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών μπορείτε να χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα, πολύ σκόρδο και κρεμμύδι γιατί είναι πλούσια σε θειικές ενώσεις, που βοηθούν το σώμα σας να παράγουν αντιοξειδωτικά. Μέρος της αποτοξίνωσης είναι να πίνετε πολλά υγρά, όπως για παράδειγμα 8-12 ποτήρια νερό ή τσάι ή άλλα βότανα καθημερινά, για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες. Αν σας αρέσει η γλυκόριζα είναι η κατάλληλη επιλογή γιατί διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Αποφεύγετε όμως τον καφέ, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τύπου fast food, τα τηγανητά, τα γαλακτοκομικά, το αλκοόλ, το κόκκινο κρέας, τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι τοξίνες. Εάν θέλετε να τσιμπάτε κάτι ανάμεσα από τα γεύματα να επιλέγετε μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς ή μια μικρή σαλάτα με μερικές φέτες κοτόπουλο ή σολομό. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και λεμόνι.

Μετά από τρεις ημέρες θα νιώσετε ότι έχετε ξεφουσκώσει και ότι έχουν αποχωρήσει όλες οι τοξίνες από τον οργανισμό σας. Επιπλέον, η ενέργεια σας θα έχει αυξηθεί και το συναίσθημα της ευεξίας θα έχει επανέλθει. Με λίγα λόγια θα είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε όλους τους πειρασμούς των Χριστουγέννων και να τους απολαύσετε χωρίς ενοχές.