Υπάρχει μια νέα τάση στον κόσμο ομορφιάς που ονομάζεται "multimasking ". Η τέχνη αυτή όπως θα την αποκαλούσαμε είναι στην πραγματικότητα μία από αυτές τις έννοιες όπου αναρωτιέσαι γιατί δεν το σκέφτηκες νωρίτερα; Το multimasking είναι ουσιαστικά το πως να αντιμετωπίζεις διαφορετικά μέρη του δέρματός σου με διαφορετικές μάσκες ανάλογα με το τι χρειάζεται η συγκεκριμένη περιοχή. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι πολύ κοινό να είναι ξηρό σε ορισμένες περιοχές και να λιπαρό σε άλλες. Τελικά οι λιπαρές περιοχές πιθανότατα θα φτάσουν στα ξηρά σημεία, αλλά στο μεταξύ, η απάντηση είναι το multimasking!

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας. Το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι αυτό που χρειάζεται κάθε μέρος του δέρματός σου.

Χρησιμοποίησε όσες μάσκες θέλεις ή χρησιμοποίησε μόνο δύο! ‘Οτι σε βολεύει καλύτερα!

Έτσι, μπορούμε να ξεκινήσουμε για παράδειγμα να απλώσουμε μια μάσκα για τη λιπαρότητα στο T του προσώπου, γιατί γενικά είναι η πιο λιπαρή περιοχή του προσώπου μας, μία για βαθύ καθαρισμό στα μήλα -ειδικά αν υπάρχουν μαύρα στίγματα-, μία μάσκα ανακούφισης στην περιοχή των ματιών και μία συσφιγκτική στο λαιμό.

Μην ξεχνάς: Ένα φρεσκοπλυμένο πρόσωπο πριν από τη μάσκα είναι αυτονόητο, αλλά ο βέλτιστος χρόνος για την εφαρμογή πολλαπλών μασκών είναι μετά το ντους. "Ο ατμός βοηθά να φύγει ότι μπορεί να φράζει πόρους", λέει δερματολόγος της Νέας Υόρκης Dendy Engelman. "Εάν έχεις ξηρό δέρμα, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα για να παγιδεύσεις και να διατηρήσεις την υγρασία."

Αν θέλεις να πας τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω, πριν βάλεις τις μάσκες σου κάνε απολέπιση.

Πριν όμως, αλλιώς καθόλου!

Το μυστικό είναι να ξέρεις καλά το πρόσωπο σου, ποιες περιοχές είναι λιπαρές, ξηρές ή κανονικές και να εφαρμόσεις την καλύτερη δυνατή μάσκα! Μην αμελείς καμιά περιοχή!!

Αρχικά σκέψου πόσο fun θα είναι να το κάνεις με τις φίλες σου!

Δες εδώ όλες τις μάσκες!