Όλες το έχουμε κάνει, ετοιμαζόμαστε με τις φίλες μας να βγούμε και δανειζόμαστε τα καλλυντικά τους ! Μοιάζει αθώο αλλά δεν είναι και τόσο...

Πρίν το κάνεις την επόμενη φορά, μάθε τι δεν μπορείς να μοιράζεσαι ...

#1. Πινέλα, σφουγγαράκια και απλικατέρ

Τα πινέλα μαζεύουν βατήρια και υιούς. Η dr. Adriana Schmidt, δερματολόγος στο Dermatology Medical Group της Santa Monica της Καλιφόρνια εξηξεί ότι ” κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι φορείς του σταφυλόκοκκου, και δεν μπορείς να ξέρεις ποιοί άνθρωποι είναι αυτοι! Μπορούν χωρίς να θέλουν να μεταδώσουν μια μόλυνση όταν έχουν αγγίξει ή μοιράζονται αντικείμενα όπως πετσέτες και πινέλα make-up “

#2. Βάζα με κρέμες

Τα βαζάκια που περιέχουν τις κρέμες μας μπορούν να μολυνθούν από τα πολλά χέρια που μπαίνουν στο ίδιο προιόν. Η Shara Strand, make-up artist στη Νέα Υόρκη υποστηρίζει ότι αν είναι άντρας αυτός που θα μοιραστεί το προιόν δεν ειναι και τόσο πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στην αγορά που κάνουν κακό στο αντρικό δέρμα!

Μην ξεχνάς ότι υπάρχει και ασφαλής τρόπος! Πλύνε τα χέρια σου ακόμα και αν τα βάλεις στο δικό σου βαζάκι!

#3. Κρέμα προσώπου,ενυδατική και κρέμα ματιών

Το να μοιράζεσαι πολύ ποσότητα προϊόντος σε όλο το πρόσωπό σου, πιθανότατα δεν είναι το καλύτερο για το δέρμα σου (ή το πορτοφόλι σου), ειδικά εάν το προϊόν που χρησιμοποιείς δεν είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σου. Τι λειτουργεί σε ένα τύπο δέρματος πιθανόν να μην λειτουργεί σε έναν άλλον!
Για παράδειγμα, κάποιος με λιπαρό δέρμα και κάποιος με ξηρό / ευαίσθητο δέρμα θα χρειαζόταν διαφορετική σύνθεση! «Μπορεί ακόμα και να προκαλέσει αντίδραση ή δερματίτιδα », εξήγησε η Δρ Tina West, δερματολόγος πίσω από το The West Institute στο Chevy Chase, Maryland.

#5. Κερί αποτρίχωσης

Δεν είναι ακριβώς προιόν περιποίησης, αλλά είτε κάνετε αποτρίχωση στο σπίτι είτε σε κάποιο κέντρο αισθητικής δεν πρέπει να “μοιράζεστε” την διαδικασία με κάποιον άλλον. Μπορεί πχ να το κάνεις με κάποια φίλη σου και να απλώνεται το κερί με το ίδιο ξυλάκι. Wrong!
Μάντι Ντόσεϊ, ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής του Waxuality στην πόλη Ellicott στο Μέριλαντ, είπε πως αυτό γίνεται συχνα και σε τέτοιους χώρους!

#6. Κραγιόν

“Ότι έχει να κάνει με τα χείλη σου μην το μοιράζεσαι με κανέναν!” δήλωσε η Hillary Kline, make-up artist και beauty blogger. Διατρέχεις κίνδυνο για μόλυνση! Επίσης, οι ιοί σαν αυτούς που προκαλούν τον έρπητα , μπορούν να βρίσκονται στο κραγιόν και να κολλάνε όποιον τον χρησιμοποιήσει ανεξάρτητα από το πόσο καιρός πέρασε!
Έτσι, αν κάποιος έχει έρπητα μπορείς να κολλήσεις και εσύ, έναν ιό που θα έχεις για το υπόλοιπο της ζωής σου", δηλώνει η δερματολόγος Kathy Taghipour στο Savana Urban Spa στο Λονδίνο.

#7 Mascara

Last but not least! Σύμφωνα με τον Dr. Alan J. Parks, ιδρυτή του DermWarehouse, "Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να μοιραστείτε είναι η μάσκαρα ή το μακιγιάζ των ματιών.Αν το άτομο με το οποίο μοιραστείτε το προιόν έχει οποιεσδήποτε λοίμωξη των ματιών ή αν η μάσκαρα/ μακιγιάζ που χρησιμοποιοεί είναι μολυσμένο, θα μολυνθείς και εσυ!”

Ξανα σκέψου το!

Διάβασε επίσης: "Είναι κακό να κοιμάμαι με βρεγμένα μαλλιά". Αλήθεια ή μύθος;