Η Διεθνής Ημέρα Καφέ την 1η Οκτωβρίου συγκεντρώνει τους λάτρεις του καφέ σε μια παγκόσμια γιορτή για να μοιραστούν την αγάπη τους για τον καφέ και να υποστηρίξουν τα εκατομμύρια των αγροτών που εξαρτώνται από αυτά.

 

Ποιoς είναι ο στόχος φέτος;


Φέτος, ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ εργάζεται για να αναδείξει την κατάσταση των αγροτών καφέ, την απειλή που αντιμετωπίζουν για τα μέσα διαβίωσής τους και την ανάγκη ανάληψης συλλογικής δράσης. Ενώ η τιμή ενός φλιτζανιού καφέ στο γειτονικό coffee shop δεν ήταν ποτέ υψηλότερη, το ποσό που καταβάλλουν οι αγρότες καφέ για τους κόκκους που παράγουν είναι πάντα χαμηλό. Οι αγρότες δεν κερδίζουν αρκετά για να εξασφαλίσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους και μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθούν από την παραγωγή καφέ συνολικά - θέτοντας τον καφέ που πίνουμε σε κίνδυνο.

Τι χρειάζεται να γίνει ένα φλυτζάνι καφέ;

Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ποτά στον κόσμο, με περίπου 3 δισεκατομμύρια φλιτζάνια να καταναλώνονται κάθε μέρα. Ποτέ δεν ήταν πιο δημοφιλής και ποτέ δεν υπήρχαν περισσότεροι τρόποι να πίνουμε καφέ: lattes, frappucinos, κρύο,ζεστό, και φυσικά espresso για να αναφέρουμε μερικά. Αλλά τι χρειάζεται για να φτιάξεις ένα φλιτζάνι καφέ; Αρχικά, υπάρχουν επτά στάδια που αποτελούν τη διαδικασία παρασκευής καφέ, από τον "κόκκο μέχρι το φλιτζάνι": μάζεμα, πλύσιμο, ξήρανση, διαλογή, ψήσιμο, να μπει στο φλιτζάνι και, φυσικά, απόλαυση. Σε καθένα από αυτά τα στάδια υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι, με τη δική τους εμπειρία, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του καφέ. Ο καφές επηρεάζει τη ζωή πολλών ανθρώπων, για πολλούς είναι πάθος, αλλά για πολλούς, ακόμη περισσότερο εξαρτάται η διαβίωση τους!

 

Απολαύστε σήμερα τον αγαπημένο σας καφέ!