Η ματ επιδερμίδα μπορεί να μην είναι πάντα trend όμως είναι πάντα αρκετά ψηλά στην λίστα με τα θέλω σου. Πολλές διαλέγουν πούδρες αντί για υγρά μεικάπ προκειμένου να έχουν αυτό το βελούδινο και όχι γυαλιστερό αποτέλεσμα αλλά δεν τις χρησιμοποιούν σωστά. Η πούδρα χρειάζεται προσοχή ώστε να μην σε κάνει να μοιάζει άτονη η επιδερμίδα σου.

Σωστό χρώμα
Όπως και με το υγρό make up, έτσι και με την πούδρα, το χρώμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αφού την φοράς σε όλο το πρόσωπο και όχι μόνο στα σημεία που γυαλίζεις (μύτη, μέτωπο, πιγούνι) τότε πρέπει να διαλέξεις το σωστό χρώμα και μάλιστα σε φυσικό φως. Για να διαλέξεις σωστό χρώμα, πέρνα την πούδρα στην γραμμή του σαγονιού σου ώστε να δεις αν ταιριάζει με το πρόσωπο αλλά και τον λαιμό σου Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως κατά τις μεταβατικές περιόδους από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και από την άνοιξη στο καλοκαίρι αφού το χρώμα του προσώπου σου διαφέρει από αυτό του λαιμού και πρέπει να βρεις μια ενδιάμεση απόχρωση.

Σωστή εφαρμογή
Αν έχεις πολλές ατέλειες τότε χρειάζεσαι καλή κάλυψη και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περνάς την πούδρα με το σφουγγαράκι της. Το μυστικό με όλα τα προϊόντα κάλυψης είναι τα σωστά σβησίματα στον λαιμό και την γραμμή των μαλλιών. Κάνε ελαφριές κινήσεις προς τον λαιμό σου φτάνοντας στο πιγούνι.

Αν πάλι δεν έχεις μεγάλη ανάγκη για κάλυψη ο καλύτερος τρόπος είναι η εφαρμογή της πούδρας με ένα μεγάλο πινέλο σε όλο το πρόσωπο.

Με αυτό τον τρόπο δεν χάνεις ποσότητα από το προϊόν σου και δεν μεταφέρεις και μικρόβια στο πρόσωπο σου από τα χέρια σου! Μην ξεχνάς βέβαια να καθαρίζεις τακτικά το πινέλο σου!

Καλή προετοιμασία
Για να έχεις ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα πρέπει να προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου. Ακόμα και αν είσαι λιπαρή, η πούδρα μπορεί να κάνει το δέρμα σου να μοιάζει χάρτινο. Πριν την εφαρμογή της λοιπόν, πρέπει να κάνεις καλό καθαρισμό και να μην ξεχάσεις την ενυδατική σου για να έχεις ένα φυσικό ματ αποτέλεσμα.