Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα βλαβερά στοιχεία που υπάρχουν στο περιβάλλον μας και οι κακές συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει και καταπονούν το δέρμα μας.Από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και την επιλογή ακατάλληλων προϊόντων περιποίησης έως την έλλειψη ύπνου, δείτε ποια είναι τα συχνότερα «αμαρτήματα» που καταστρέφουν την όψη της επιδερμίδας μας.

1. Έκθεση στον ήλιο

Υπάρχει απόλυτη ομοφωνία μεταξύ των δερματολόγων για τους κινδύνους που ενέχει η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα εάν δε συνοδεύεται από την εφαρμογή αντηλιακού. Η συνήθεια καταστρέφει το κολλαγόνο και συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση. Αντηλιακό και πάλι αντηλιακό!!

2. Ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Για να καθαρίσουμε το δέρμα σε βάθος, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα προϊόν κατάλληλο για τις ανάγκες της δικής μας επιδερμίδας. Η ιδιαιτερότητα του κάθε δέρματος απαιτεί τη

προσεχτική επιλογή των προϊόντων περιποίησης.

3. Καθαρισμός επιδερμίδας

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι σημαντικός, αλλά πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην την ταλαιπωρεί. Το τρίψιμο ερεθίζει το δέρμα, ιδιαίτερα εάν αυτό είναι ευαίσθητο ή εμφανίζει συχνά σπυράκια. Ο καθαρισμός του προσώπου θα πρέπει να γίνεται με απαλές, κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας τα ακροδάχτυλα. Μην βαριέσαι!

4. Ερεθισμός των εξανθημάτων

Πολλοί έχουν την συνήθεια να πειράζουν και να σπάνε τα σπυράκια στο πρόσωπο ή το σώμα τους. Με τον τρόπο αυτό όμως το πρόβλημα δεν λύνεται αλλά χειροτερεύει καθώς είναι πιθανό να εξαπλωθούν τα παθογόνα βακτήρια.

5. Υπερβολικό στρες

Αποδεδειγμένα το στρες αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τις εξάρσεις ψωρίασης, ροδόχρου νόσου (rosacea) ή ακμής.

6. Φθηνές θεραπείες

Κοσμητικές θεραπείες όπως το χημικό πίλινγκ πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματίες. Διαφορετικά, η μέθοδος αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς, λοιμώξεις ή μόνιμες ουλές.

7. Λίγος ύπνος

Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμόμαστε επτά με εννέα ώρες την ημέρα. Η έλλειψη ύπνου γίνει φαίνεται στο δέρμα και το κάνει χλωμό, χωρίς λάμψη με εμφανής μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια.