Ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες για να πετύχει η δίαιτα σου.

Μην αφήσετε τον εαυτό σας να λιμοκτονήσει.

Σίγουρα αν ακολουθείτε μια αυστηρή δίαιτα θα χάσετε κιλά. Όμως έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα κιλά που χάνονται προέρχονται από μυϊκό ιστό και όχι από λίπος. Ενώ αν τρώτε κάθε 3 ώρες, χάνετε βάρος και συγκεκριμένα λίπος, αφού ο μεταβολισμός σας είναι σε εγρήγορση

Να προσέχετε τα νυχτερινά σνακ.

Μπορεί στο δείπνο να τρώτε ισορροπημένα, αλλά όταν καθίσετε στον καναπέ και χαλαρώσετε να καταστρέψετε τα πάντα. Και τι εννοώ με αυτό; Για παράδειγμα αν εκεί που παρακολουθείτε τηλεόραση καταβροχθίσετε και μια σακούλα πατατάκια ή ένα πακέτο με τα αγαπημένα σας μπισκότα, τότε τα κιλά είναι αναπόφευκτα. Μια καλή λύση είναι να μην αγοράζετε παχυντικά σνακ ή να τα κρύβετε σε μέρος που δεν είναι εμφανές!

Μη φοβάστε να σταματήσετε το κάπνισμα.

Η διακοπή καπνίσματος είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Μην αφήνετε τον φόβο σας για αύξηση βάρους να λειτουργεί κατασταλτικά. Εάν ανησυχείτε ότι κόβοντας το κάπνισμα θα πάρετε κιλά, τότε ξεκινήστε γυμναστική και υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Να οργανώσετε την κουζίνα σας.

Ένα υγιές βάρος επιτυγχάνετε με υγιείς αγορές. Χρησιμοποιείστε μια λίστα με ψώνια, ώστε όταν θα πάτε σούπερ μάρκετ να μην κάνετε αυθόρμητες αγορές, οι οποίες συνήθως είναι και θερμιδογόνες. Επίσης, φροντίστε πριν πάτε για ψώνια να έχετε φάει πιο πριν. Ώστε να μην πεινάτε γιατί τότε είναι που παρασυρόμαστε πιο εύκολα.

Μην αφήσετε μια γκάφα να καταστρέψει τη προσπάθεια σας.

Ξέρω ότι όταν κάνετε μια δίαιτα, ένα λάθος μπορεί να σας αποθαρρύνει και να χάσετε τον έλεγχο. Όμως, δεν πρέπει να απογοητεύεστε, ακόμα και αν η προηγούμενη νύχτα συνοδεύτηκε από μια διατροφική ατασθαλία. Συνεχίστε κανονικά το πρόγραμμα διατροφή σας την επόμενη μέρα.

Να πίνετε άφθονο νερό.

Οι άνθρωποι μερικές φορές μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα. Έτσι μπορεί να καταλήξετε να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεστε, ενώ στη πραγματικότητα απλά διψάτε. Αν δεν σας αρέσει το νερό προσθέστε μια φέτα λεμόνι, για να του δώσετε γεύση.