Τα καλοκαιρινά φρούτα που προτείνουμε να προτιμήσετε φέτος το καλοκαίρι γιατί είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών είναι τα παρακάτω:

  • Δαμάσκηνα. Αυτά τα φρούτα με τη κολλώδη υφή και την έντονη γεύση, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θεωρούνται ως μια καλή πηγή βιταμινών. Επίσης, μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά τη χοληστερόλη και να ενισχύσουν την υγεία των οστών. Τρώγοντας ένα τέταρτο φλιτζάνι δαμάσκηνα, είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα, λαμβάνετε πολλά οφέλη για την υγεία σας
  • Berries. Ποια να πρωτοαναφέρουμε, τα άγρια βατόμουρα, τα Goji beries, τα bluberrires; Όποια και να προτιμήσετε, ένα είναι σίγουρο: θα πάρετε μια μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Επίσης, βοηθάνε στη προσπάθεια απώλειας βάρους.
    Φράουλες. Δεν αποτελεί καμία έκπληξη, ότι οι φράουλες ανήκουν στη κορυφή της λίστας με τις καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές. Αυτό το φρούτο μειώνει την κακή χοληστερόλη και μπορεί να συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς. Οι φράουλες έχουν μεγάλη συγκέντρωση φαινολικών ενώσεων, όπως τα φλαβονοειδή, που είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.
  • Μύρτιλλα. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν πρόκειται για την υγεία της καρδιάς και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γι αυτό και είναι το ιδανικό φρούτο για τους διαβητικούς. Είτε ωμά, είτε αποξηραμένα, τα οφέλη από τα μύρτιλλα θα είναι πολλαπλά.