Τα βράδια που θέλετε κάτι να τσιμπολογήσετε, αλλά έχετε φάει το βραδινό για να αποφύγετε μια αύξηση βάρους και για να μπορέσετε να κοιμηθείτε γαλήνια, υπάρχουν κάποια σνακ που είναι ιδανικά πριν τον ύπνο.

Μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με λίγο τυρί cottage
Αυτό το σνακ περιέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, ένας συνδυασμός που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, αλλά και να μη πάρετε κιλά. Το τυρί είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία βοηθάει στην παραγωγή ενός αμινοξέος, τη τρυπτοφάνη. Αυτό το αμινοξύ είναι σημαντικό για την ποιότητα του ύπνου.

Μικρό μπολ με καστανό ρύζι
Μια έρευνα στο PLoS ONE δείχνει ότι η κατανάλωση ρυζιού συνδέεται με καλύτερο ύπνο, σε σύγκριση με άλλες τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες, όπως το ψωμί και τα μακαρόνια. Εάν λοιπόν έχετε μια λιγούρα βράστε λίγο καστανό ρύζι, χωρίς βούτυρο, ώστε να μην πάρετε περιττές θερμίδες.

Μια μικρή φέτα γαλοπούλα και τυρί με χαμηλά λιπαρά
Μια μικρή φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί περιέχουν περίπου 100 θερμίδες και είναι αρκετή ποσότητα για να ξεγελάσουν το στομάχι σας. Επίσης, όταν τρώτε λίγη πρωτεΐνη 30 λεπτά πριν πέσετε για ύπνο, μπορεί να βελτιώσετε το μεταβολισμό σας την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition .

Χυμός από κεράσι
Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, όσοι έπασχαν από αϋπνίες και έπιναν χυμό από κεράσι δυο φορές την ημέρα, κοιμήθηκαν 85 λεπτά περισσότερο σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν καθόλου το συγκεκριμένο χυμό. Η απάντηση βρίσκεται στη μελατονίνη, μια ορμόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο και βοηθάει τον οργανισμό να γνωρίζει την ώρα για ύπνο και πότε πρέπει να ξυπνήσει..

Τσάι τζίντζερ
Αυτό το ρόφημα προωθεί τον κορεσμό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε χορτάτοι και βοηθάει στη λειτουργία της πέψης. Θα ηρεμήσει το στομάχι σας και θα σας χαλαρώσει, προετοιμάζοντας σας για έναν βαθύ ύπνο.

Διάβασε επίσης: Μπορείς να αναπληρώσεις τον χαμένο ύπνο;