Δείτε ποια 4 πράγματα γερνούν πρόωρα το δέρμα μας και μας κάνουν να φαινόμαστε πιο μεγάλοι , για να τα αποφύγουμε:

Δεν φοράς γυαλιά ηλίου
Τα γυαλιά ηλίου τα φοράμε εκτός από αξεσουάρ, τα φοράμε κυρίως για να προστατεύσουμε τα μάτια μας και την επιδερμίδα γύρω από αυτά, από τον ήλιο και τις υπεριώδεις ακτίνες του. Και επειδή η περιοχή αυτή είναι ευαίσθητη του προσώπου και κάνει εύκολα ρυτίδες, καλό είναι να επενδύσουμε σε ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ήλιου που να προστατεύει από τις UV ακτίνες.

Δεν φοράς αντηλιακό το χειμώνα
Ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ρυτίδων προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία το γνωρίζουμε όλοι πλέον.Τι κάνουμε για να το αποτρέψουμε όμως; Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε πως το χειμώνα δεν είναι σημαντικό να φοράμε αντηλιακό, αγού ο ήλιος δεν είναι πολύ δυνατός. Αυτό δεν ισχύει, πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό 365 ημέρες το χρόνο αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη νεανικότητα της επιδερμίδας μας SPF από 15-30 το χειμώνα και SPF 30-50 το καλοκαίρι με προστασία από τις UVA και UVB ακτινοβολία.

Τρίβεις τα κουρασμένα μάτια σου
Το να τρίβεις τα μάτια σου και την περιοχή γύρω από αυτά όταν αισθάνεσαι κουρασμένη είναι πολύ ανακουφιστικό. Δυστυχώς αυτή ακριβώς η συνήθεια καταστρέφει την ελαστικότητα του δέρματος και το κάνει να δείχνει ακόμα πιο άτονο και κουρασμένο. Είναι απαραίτητο λοιπόν να διατηρήσεις την επιδερμίδα των ματιών σου όσο πιο σφιχτή και ενυδατωμένη μπορείς με μία ενυδατική σε μορφή gel κρέμα.

Ξεχνάς το στήθος, το λαιμό και τα χέρια
Λένε πως η ηλικία της γυναίκας φαίνεται από το λαιμό, το στήθος και τα χέρια, αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που θα ακούσετε. Αυτό γιατί το δέρμα σε αυτές τις περιοχές, στερείται τη λιπαρότητα της υπόλοιπης επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να είναι συγκριτικά πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και συνεπώς στη χαλάρωση. Επιπλέον, οι περιοχές αυτές εκτίθενται την περισσότερη ώρα στον ήλιο. Έτσι πρέπει συχνά να βάζουμε αντιηλιακό στις περιοχές αυτές, καθώς και κρέμες με αφορά ανοδική για να αποτρέψουμε την χαλάρωση.