Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου τα ξέρεις. Για να το φας, το καθαρίζεις, το ξεφλουδίζεις και αφαιρείς τον καρπό του, όπως κάνουμε όλοι μας. Πετάμε δηλαδή το πιο ωφέλιμο μέρος του!
Θα εκπλαγείς όταν μάθεις ότι πάνω από το 70% των αντιοξειδωτικών ουσιών του βρίσκονται στον... καρπό του!

Τα 5 βασικά οφέλη του καρπού του αβοκάντο, σύμφωνα με τις έρευνες είναι τα εξής:

1. Μειώνει τις φλεγμονές.
2. Καταπολεμά τον καρκίνο.
3. Βελτιώνει την πέψη.
4. Βοηθά στην απώλεια βάρους. Το αβοκάντο βοηθάει στον έλεγχο της πείνας και για αυτό συμβάλει τα μέγιστα στην απώλεια βάρους.
5. Αναπληρώνει το χαμένο κολλαγόνο της επιδερμίδας.

Πώς όμως θα φας αυτό τον σκληρό καρπό; Τρώγεται;

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα κοφτερό μαχαίρι. Θα δεις ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να το κόψεις στη μέση και μετά σε τέταρτα. Θέλει όμως λίγη προσοχή για να μην κοπείς εσύ.
Βάλτα σε ένα μπλέντερ για να γίνουν σκόνη. Επειδή η γεύση της είναι λίγη πικρή, εξαιτίας των ταννινών που περιέχει, καλύτερα ανάμειξέ την με άλλες σκόνες ή μπαχαρικά για να μετριάσεις την πικρότητά της. Μπορείς να την προσθέτεις σε σαλάτες, σούπες, φαγητά, smoothies.

Τα 100 γρ αβοκάντο περιέχουν περίπου 150 θερμίδες!

Θυμίσου! Η ιδανική ποσότητα , θα λέγαμε ότι είναι το μισό του μέρος και να αντικαθιστούμε με αυτό το λάδι που θέλουμε να βάλουμε στην σαλάτα μας. Αν από την άλλη δεν θες να στερηθείς κανένα από τα 2, κατανάλωσε το 1/3 από το αβοκάντο και πρόσθεσε 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι. Με αυτόν τον τρόπο θα παίρνεις περίπου 150 θερμίδες. Τέλος, αυτό που οφείλεις να γνωρίζεις είναι ότι δεν πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά πολύ μεγάλη ποσότητα, διότι μπορεί να έχει καλά λιπαρά και ευεργητικές ιδιότητες αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να διαταραχθεί η αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών που είναι σημαντική για την καρδιά σου. Οπότε να το καταναλώνεις με μέτρο!