Είμαστε ό,τι τρώμε. Αυτή η φράση δεν είναι τυχαία, αλλά αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Το τι θα φάτε όλη την ημέρα δεν επηρεάζει μόνο την υγεία και το βάρος σας, αλλά και την παραγωγικότητα σας. Όμως, δυστυχώς στις ημέρες μας όλο και πιο πολλοί άνθρωποι μένουν νηστικοί για πολλές ώρες, λόγω του φόρτου εργασίας, με αποτέλεσμα όταν πεινάσουμε να καταβροχθίζουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας.

Αυτή η τακτική εφονός οδηγεί σε αύξηση βάρους και αφέτερου σε μείωση της απόδοσης και της ενέργειας, αφού για να λειτουργήσει σωστά ο εγκέφαλος, χρειάζεται θρεπτικά συστατικά καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, και όχι μια φορά την ημέρα. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή, επιλέγοντας τα κατάλληλα σνακ και τότε θα διαπιστώσετε ότι η διάθεση και η ενέργεια σας θα ανέβουν στα ύψη. Εξάλλου η σωστή διατροφή δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

 

Διάβασε επίσης: Office snacks: Ποια να προτιμάτε και ποια να αποφεύγετε

 

Πριν φύγετε για το γραφείο διαλέξετε ανάμεσα από τα παρακάτω σνακ:

Οι μπάρες δημητριακών είναι το σνακ του πολυάσχολου. Μπορείτε να τις έχετε πάντα μαζί σας, ώστε να σας εφοδιάζουν με ενέργεια, όταν νιώθετε ότι οι δυνάμεις σας, σας εγκαταλείπουν. Όμως, πρέπει να είστε προσεχτικοί στην επιλογή, δεδομένου ότι αυτό το φημισμένο σνακ πολλές φορές κρύβει διατροφικές παγίδες, όπως θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Συγκεκριμένα προτιμήστε αυτά που είναι με βρώμη ολικής άλεσης και βοηθάνε στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, εφόσον δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού και ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και υγιών λιπαρών οξέων. Περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία συμβάλουν στην αύξηση των επιπέδων της καλής χοληστερόλης (HDL) στο αίμα. Επίσης, έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό φυτικών ινών σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς (3,2 γραμμάρια ανά 23 τεμάχια).

 

Διάβασε επίσης: 9+ 1 Υγιεινά σνακ

 

Ποπ κορν
Αυτό το σνακ είναι πολύ εύκολο στο να το φτιάξετε και επιπλέον είναι χαμηλό σε θερμίδες. Φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ποπ κορν χωρίς να βάλετε πολύ αλάτι και με λίγο λάδι και θα έχετε ένα τραγανό σνακ που βοηθάει στην αύξηση της ενέργειας και της διάθεσης.

Φρούτα
Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, ενώ ικανοποιούν ταυτόχρονα τον πόθο σας για κάτι γλυκό. Είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμάνε τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, οι φυτικές ίνες μειώνουν τις διακυμάνσεις του σακχάρου και βελτιστοποιούν τη λειτουργία του εγκεφάλου και την πνευματική διαύγεια.