Θέλοντας να προστατεύσετε όσο καλύτερα μπορείτε το δέρμα του μωρού σας, θα πρέπει να προτιμάτε αντηλιακό που να περιέχει φυσικά φίλτρα, δηλαδή να περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου. Τα δύο αυτά συστατικά δημιουργούν ένα φραγμό προστασίας από τις ηλιακές ακτινοβολίες.

Ένα αντηλιακό με χημικά φίλτρα μπορεί να προκαλέσει κάποιον ερεθισμό ή αλλεργία και θα πρέπει να εφαρμόζεται 15-30’ πριν την έκθεση στον ήλιο για να προλάβει να απορροφηθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα χημικά φίλτρα είναι επικίνδυνα αλλά δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις το πώς μπορεί να αντιδράσει το δέρμα ενός μωρού.

Μην χρησιμοποιείτε αντηλιακό που έχετε ανοίξει το προηγούμενο έτος και έχουν περάσει πάνω από 12 μήνες. Ανανεώνετε το αντηλιακό του κάθε 2 ώρες και μην προβληματίζεστε αν το αντηλιακό του δεν απλώνεται εύκολα. Η πιο παχύρρευστη υφή του βοηθά στη διατήρηση του προϊόντος πάνω στο δέρμα του και στην καλύτερη προστασία του από τον ήλιο.

Απλώστε επαρκή ποσότητα αντηλιακού και δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές όπως τα αυτιά, η μύτη, ο αυχένας και οι ώμοι. Υπάρχουν κάποια αντηλιακά που έχουν μια ελαφριά απόχρωση που εξαφανίζεται μόλις απορροφηθεί και έτσι μπορείτε να είστε σίγουρες αν έχετε εφαρμόσει παντού το αντηλιακό του.

Θα πρέπει να μην εκτίθεται στον ήλιο ένα μωρό μικρότερο των 6 μηνών, καθώς το δέρμα του είναι πολύ ευαίσθητο. Αν παρόλα αυτά πρόκειται έρθει σε επαφή με τον ήλιο, μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακό στα χεράκια, στο λαιμό και στο πρόσωπο του που είναι πιο πολύ εκτεθειμένα.

Αποφύγετε την επαφή με τον ήλιο μεταξύ 10:00-16:00 και μην ξεχνάτε να του φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Θυμηθείτε ότι τα εγκαύματα στο δέρμα μας λειτουργούν συσσωρευτικά και θα πρέπει να τα αποφεύγουμε καθώς σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Ακολουθώντας όλα αυτά τα βήματα μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα του μωρού σας απόλυτα και με ασφάλεια.

Διάβασε επίσης: Αντηλιακά προσώπου & σώματος.. Γιατί χρειάζομαι διαφορετικά;