Το κολατσιο είναι απαραίτητο αφού δίνει στα παιδιά ενέργεια να ανταπεξέθουν στην απαιτητική καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.Φροντίστε ώστε το κολατσιό να είναι κάτι απολαυστικό εκτός από υγιεινό. Παρακάτω προτείνουμε κάποια από αυτά:

  • Φρούτα και λαχανικά: προτιμήστε φρούτα που καθαρίζονται εύκολα, όπως μια μπανάνα, ή που δεν θέλουν καθάρισμα, όπως τα βερίκοκα. Θυμηθήτε να παίρνετε κυρίως φρούτα της εποχής και κατά προτίμηση βιολογικά. Αν το παιδί τα τρώει, μπορείτε να δώσετε και κάποια λαχανικά που τρώγονται ωμά, όπως το καρότο ή το αγγούρι.
  • Ψωμί και δημητριακά: κουλούρι, κριτσίνια, τοστ ολική άλεσης και άλλες αλμυρές λιχουδιές αποτελούν πάντα μια καλή επιλογή κολατσιού για μικρούς και μεγάλους. Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης που είναι πιο θρεπτικά.
  • Γλυκά: δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας ένα σπιτικό κέικ ή μπισκότα ή κάποιο γλυκό ψωμί όπως τσουρέκι ή ένα παστέλι με σουσάμι.
  • Σάντουιτς: μην αρκεστείτε στο κλασικό σάντουιτς με τυρί και ζαμπόν ή γαλοπούλα. Υπάρχουν πολλές επιλογές ώτσε το παιδί σας να μην βαριέται και πάντα να ενθουσιάζεται με το νέο του κολατσιό όπως π.χ με μήλο, ταχίνι ή κανέλα.

Σίγουρα μετά από τόσες επιλογές, το παιδί σας θα αναζητά το δικό του κολατσιό μέσα στη τσάντα του και δε θα παρασύρετε από αυτά που έχει το κυλικείο του σχολείου του!