Πριν εφαρμόσεις τη βαφή στα μαλλιά σου καλό θα ήταν να κάνεις μια δοκιμή μήπως εμφανιστεί κάποια αλλεργική αντίδραση.

Οι συσκευασίες περιέχουν οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθείς οπότε καλό θα είναι να τις διαβάσεις πριν εφαρμόσεις την βαφή. Βάλε λίγη βαφή πίσω από το αυτί σου και άφησέ τη για 2 ημέρες. Αν δεν έχεις σημάδια αντίδρασης, όπως φαγούρα, κάψιμο ή ερυθρότητα στο σημείο της δοκιμής μπορείς να είσαι κάπως σίγουρη ότι δεν έχεις αλλεργία στη βαφή όταν εφαρμοστεί στα μαλλιά σου.

Αφού κάνεις το τεστ για την αλλεργική αντίδραση μετά θα πρέπει να κάνεις τα εξής:

  •  Μην αφήνεις την βαφή παραπάνω απ’όσο λένε οι οδηγίες, δεν θα αλλάξει κάτι στην δράση του χρώματος
  •  Να ξεπλένεις με άφθονο νερό την βαφή από το κεφάλι σου
  •  Μην αναμειγνύεις διαφορετικά προϊόντα βαφής
  •  Φόρα γάντια όταν βάφεις τα μαλλιά σου

 Διάβασε τις οδηγίες πριν ξεκινήσεις

Ορισμένα συστατικά σε σαμπουάν και conditioner μπορεί να επηρεάσουν πόση φυσική βαφή μαλλιών θα “απορροφήσουν” τα μαλλιά σου.

"Δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα σαμπουάν σιλικόνης", λέει ο Eric Bone, Διεθνής Διευθυντής της Βιώσιμης Καινοτομίας, Metiers Hair, L'Oréal Research and Innovation. "Τα σαμπουάν με σιλικόνη είναι “βαριά”, έτσι θα αποτρέψουν το χρώμα να εισχωρήσει στα μαλλιά σου".


Απέφυγε να πλένεις τα μαλλιά σου πριν τα βάψεις. Αφήστε λίγο φυσικό λάδι στα μαλλιά σας για να προστατέψετε το τριχωτό της κεφαλής σας και να βοηθήσετε την βαφή να εισχωρήσει στα μαλλιά σου καλύτερα. Αν χρειαστεί να έχεις καθαρά μαλλιά μεταξύ σαμπουάν και βαφής, απλώς χρησιμοποίησε κάποιο conditioner και ξέπλυνε με νερό, ώστε να μην διώξεις τα προστατευτικά έλαια!

Πριν βάψεις τα μαλλιά σου εφάρμοσε στο μέτωπο σου ένα lip balm κατά μήκος της γραμμής και αυτό γιατί είναι εύχρηστο λόγω του μεγέθους του!

Από την άλλη μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαντηλάκια καθαρισμού αλλά να τα χρησιμοποιείς επιτόπου για να καθαρίζεις τις σταγόνες που μπορεί πετάγονται. Αν αργήσεις τότε μπορεί να έχει ήδη εισχωρήσει η βαφής το δέρμα!

 

Δεν θέλεις να εξαντληθεί η βαφή κατά το ήμισυ της διαδικασίας. Εάν τα μαλλιά σου είναι μήκους ώμου ή περισσότερο, ίσως χρειάζεσαι δύο κουτιά για να καλύψεις όλο το κεφάλι, ανάλογα με το πάχος της τρίχας. Εάν σου περισσέψει ένα κουτί, μπορείς πάντα να το χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορά.