Είναι η στιγμή της “οργανικής ομορφιάς”! Οι άνθρωποι έχουν ευαισθητοποιηθεί για το τι βάζουν στο σώμα τους και τα χημικά προϊόντα χάνουν τους οπαδούς τους, γρήγορα.

Ειδικά στην φροντίδα των μαλλιών, η αγορά φυσικών και / ή βοτανικών προϊόντων αναμένεται να ανέλθει στα 6,70 δισεκατομμύρια μέχρι το 2023 σύμφωνα με την Crystal Market Research.

Αλλά ας δούμε τι συμβαίνει σήμερα . Στα σαλόνια ομορφιάς , οι στυλίστες είναι όλο και περισσότερο ανοιχτοί στο να επιλέγουν να χρησιμοποιούν λιγότερο τοξικές συνθέσεις για τους πελάτες τους - και το δέρμα τους. Στο σπίτι, οι vegan ακόλουθοι και οι έγκυες γυναίκες επιθυμούν το χρώμα που διαρκεί, αλλά είναι κατασκευασμένο από συστατικά που δεν είναι χημικά!

Ερώτηση : είναι η φυσική βαφή μαλλιών άξια της φήμης της;

Πρώτον, εάν υποφέρετε από ξηρά μαλλιά, ένα φυτικό προϊόν θα μπορούσε να σας βοηθήσει. "Τα πιο παραδοσιακά χρώματα των μαλλιών χρησιμοποιούν αμμωνία, ρεσορσινόλη, παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD) και παρατολουολιοδιαμίνη (PTD)", λέει η Olivia Crighton, κομμώτρια και διευθύντρια του Glasshouse Salon.

"Αυτά τα [συστατικά] μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο PH της τρίχας σας πέρα ​​από το φυσιολογικό και η αμμωνία μπορεί να βλάψει την κατάστασή των μαλλιών ."

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Οι παραδοσιακές βαφές μαλλιών είναι γνωστό ότι μειώνουν την πρωτεΐνη στα μαλλιά σας, ενώ παράλληλα απομακρύνουν την υγρασία, εξηγεί η Crighton. "Αυτό οδηγεί σε μια τρίχα που μπορεί να φαίνεται θαμπή, δεν κρατάει καλά το χρώμα και μπορεί να φανεί πιο γρήγορα το χρώμα σας".

Επιπλέον, η αμμωνία (που δίνει χρωστικές στα μαλλιά) και η ρεσορσινόλη, μια κοινή χρωστική ουσία, είναι ιδιαίτερα τοξικά στη φύση. Στο παρελθόν, οι μελέτες έχουν συνδέσει αυτές τις χημικές ουσίες με ερεθισμούς του δέρματος και των ματιών και σε ακραίες περιπτώσεις με αναπνευστικά προβλήματα.

"Τέλος, η παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD) και η παρα-τολουολοδιαμίνη (PTD) είναι παράγωγα πετρελαίου" και είναι συστατικά που πρέπει να σε ανησυχούν προειδοποιεί η Crighton. "Το μόνιμο χρώμα των μαλλιών χρησιμοποιεί συχνά υψηλά ποσοστά αυτών των συστατικών που ερεθίζουν τους ευαίσθητους τύπους δέρματος."

Η λύση είναι φυσική βαφή!

Οι ειδικοί έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια προμηθεύοντας φυσικά συστατικά για να προσφέρουν χρώμα που δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας.

Επιπλέον, λιγότερα χημικά = μεγαλύτερη βιωσιμότητα στο περιβάλλον.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα των φυτικών βαφών.

  • Όχι μόνο δεν βλάπτουν τα μαλλιά, αλλά τα δυναμώνουν και τα κάνουν πιο λαμπερά και υγιή.
  • Δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία
  • Χαρίζουν πλούσια και δυνατά μαλλιά
  • Είναι κατάλληλες για εγκύους
  • Περιέχει φυσικές χρωστικές
  • Χρώμα που διαρκεί
  • Είναι φιλικές προς το περιβάλλον
  • Καλύπτουν αποτελεσματικά τα λευκά

Δες εδώ όλες τις φυτικές βαφές!