Μπορεί να ταλαιπωρείσαι και εσύ από κάποια αλλεργία και οι λόγοι είναι πολλοί που μπορεί να στην προκαλέσουν!

Ο βασικότερος είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση που μετατρέπει την γύρη των φυτών σε αλλεργιογόνο! Εννοείται, πως ο τρόπος ζωής του ανρθρώπου, καθώς δεν είναι κοντά στην φύση και δεν έχει επαφή με μικρόβια απο νεαρή ηλικία, κάνει το ανοσοποιητικό του να είναι επιρρεπές ακόμα και στην σκόνη και στην γύρη!

Τι είναι όμως η αλλεργία;

Ο οργανισμός μας αντιλαμβάνεται κάποια στοιχεία γύρω του ως επιβλαβή ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι! Αντιδρά λοιπόν υπερβολικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε μια ουσία που δεν είναι βλαβερή!

Το ήξερες ότι σύμφωνα με τους ειδικούς 1 στους 3 Έλληνες θα αναπτύξει κάποιου είδους αλλεργία στην ζωή του;

#Goodtoknow1: Ένας στους 5 ανθρώπους πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα!

#Goodtoknow2: 1 στους 5 μαθητές σχολείου προσβάλλεται από άσθμα!

#Goodtoknow3: 1 στα 6 παιδιά εμφανίζει δερματικές ασθένειες που σχετίζονται με την αλλεργία, ιδιαίτερα έκζεμα!

Μπορούν να αυξηθούν οι αλλεργίες;

Η απάντηση είναι ναι! Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που μπορούν να καθορίσουν μια αλλεργία! Ο ένας ειναι κληρονομικός. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το πόσο εκτίθεσαι σε κάποιο αλλεργιογόνο και κατά πόσο αλλάζει γενικά το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής.

Υπάρχει πρόληψη;

Πολύ σημαντικό το περιβάλλον! Γονίδια αλληλεπιδρούν με διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες με αποτέλεσμα τις αλλεργίες. Ένας άνθρωπος εκτίθεται καθημερινά σε ερεθιστικούς και χημικούς παράγοντες, δεν τρώει σωστά, και το ανοσοποιητικό του δεν είναι «εκπαιδευμένο» σε φυσικά αλλεργιογόνα από την υπερβολική προστασία του απέναντι στα μικρόβια!

Μητέρες οι οποίες καπνίζουν ή χρησιμοποιούν φάρμακα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν παιδιά που θα εμφανίσουν αλλεργίες. Ή αν η διατροφή τους δεν είναι σωστή, τρώνε πολλά λιπαρά, δεν καταναλώνουν φρούτα, κατά την εγκυμοσύνη, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες για εμφάνιση αλλεργικής πάθησης.

Καλό θα ήταν τα παιδιά να εκτίθονται σε απλούς ιούς και μικρόβια για να έχουν ένα ομαλό ανοσοποιητικό σύστημα για όλη τους την ζωή!

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεις την υγρασία πχ στο υπνοδωμάτιο και να φοράς εσώρουχα βαμβακερά για να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης δερματικών αλλεργιών.

Τέλος, το κάπνισμα και η παχυσαρκία συνδέονται με πολλές αλλεργίες!

Άρα υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης μιας αλλεργικής πάθησης!

Διάβασε επίσης: Προβιοτικά: Γιατί είναι τόσο πολύτιμα για την υγεία μας