Καθαρισμός του προσώπου 2 φορές την ημέρα.

Αλήθεια

Πρέπει το δέρμα να καθαρίζεται τακτικά αν και η κακή υγιεινή δεν ευθύνεται για τα σπυράκια! Όμως είναι απαραίτητο να απομακρύνουμε τους ρύπους, την λιπαρότητα και ότι άλλο μπορεί να κάνει κακό στο ακνεϊκό δέρμα.

Μπορώ να πλένω το πρόσωπο μου με όλα τα καθαριστικά

Μύθος

Αρχικά καλό θα ήταν να αποφεύγεις το κλασσικό σαπούνι αλλά και τα καθαριστικά που δεν είναι κατάλληλα για ακμή! Το σαπούνι περιέχει ουσίες που μπορεί αποδυναμώσουν την επιφανειακό φραγμό του δέρματος αλλά περιέχουν και αλκαλικό ph, το οποίο μπορεί να σου προκαλέσει περισσότερο σμήγμα και αυτό δεν το θέλεις!

Διάβασε επίσης: Detox NOW! 4 tips για να το πετύχεις!

Μπορώ να κάνω απολέπιση τακτικά

Μύθος

Η αλήθεια είναι ότι οι κόκκοι μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα που πάσχει από ακμή και να «βοηθήσουν» την είσοδο βακτηρίων. Το δέρμα είναι πολύ ταλαιπωρημένο από τα σπυράκια, οπότε αν θέλεις να κάνεις απολέπιση να επιλέξεις ένα προϊόν που είναι κατάλληλο για αυτού του τύπου δέρματος και να έχει πολύ λεπτό κόκκο. Μην ξεχνάς να μην το κάνεις πολύ δυνατά για να μην κάνεις κακό στο ήδη προβληματικό δέρμα!

Η ακμή οφείλεται και σε γενετικά αίτια

Αλήθεια

Η παραγωγή σμήγματος ελέγχεται από γενετικές ορμόνες. Είναι γεγονός πως υπάρχουν κληρονομικές μορφές ακμής και αν ένα παιδί που έχει δύο γονείς και τους 2 με ακμή, θα είναι πιο δύσκολη η θεραπεία του!

Όταν έχω ακμή δεν κάνει να εκτίθομαι στον ήλιο

Αλήθεια

Όταν πάσχεις από ακμή, συνιστάται η αποφυγή του ήλιου. Μπορεί να επιδεινώσει το δέρμα ακόμα και αν αυτό γίνει σε δεύτερη φάση, προκαλώντας ακόμα και ουλές. Κάποιες φορές το απαγορεύει και η φαρμακευτική αγωγή καθώς κάποια φάρμακα απαγορεύουν την έκθεση στον ήλιο. Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου, όλο τον χρόνο!

Ακμή έχουν μόνο οι έφηβοι.

Μύθος

Είναι σύνηθες η ακμή να αφορά κυρίως τους εφήβους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να την εμφανίσει κάποιος αργότερα στην ζωή του.Η νόσος είναι διαφορετική αλλά και η τοποθεσία που εμφανίζεται.

Δες εδώ όλα τα προϊόντα για την ακμή

Διάβασε επίσης: Η ψυχολογία στην ακμή!