Πάρα το γεγονός ότι έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για την ανάγκη της χρήσης αντηλιακού υπάρχει ένας ανησυχητικός αριθμός ανθρώπων που εκτίθενται στις ακτίνες UV χωρίς να χρησιμοποιούν αντηλιακό.

Διαβάστε παρακάτω τους πέντε πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να φοράμε πάντα αντηλιακό.

1. Το στρώμα του όζοντος εξασθενεί και το σώμα μας χρειάζεται προστασία από επιβλαβείς ακτίνες

2. Τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος αυξάνονται και το αντηλιακό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος

3. Βοηθά στην πρόληψη των καφέ κηλίδων του προσώπου

4. Βοηθά στο να μειώσει την εμφάνιση των κόκκινων φλεβών του προσώπου και την κηλίδωση

5. Αναστέλλει την ανάπτυξη των ρυτίδων και της πρόωρης γήρανσης του δέρματος

Διάβασε επίσης: Ήλιος, θάλασσα & μαλλιά.. 4+1 τρόποι για να τα προστατέψεις!

Τι γίνεται όμως με την ανάγκη λήψης βιταμίνης D από της ηλιακές ακτίνες;

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να λάβουν την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D με υπαίθριες δραστηριότητες που ανέρχονται σε πέντε έως 30 λεπτά δύο φορές την εβδομάδα. Ομοίως, μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε βιταμίνη D από τα ψάρια, το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το συκώτι, τα αυγά καθώς και συμπληρωματικά βιταμίνης D καλύπτουν της καθημερινές απαιτήσεις. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο δεν παρέχει επιπλέον παραγωγή της απαραίτητης βιταμίνης D και εκθέτει το δέρμα στις επιβλαβείς επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας που περιλαμβάνει την ανάπτυξη δερματικών καρκίνων και γήρανσης του δέρματος. Επίσης υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής D με τα οποία μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας, αν δεν αναπληρώνονται με άλλον τρόπο.

 

Μπορεί να γίνει χρήση αντηλιακών που έχουν λήξει;

Το αντηλιακό που έχει λήξει δεν λειτουργεί πλέον ως αντηλιακό. Με το ληγμένο αντηλιακό λαμβάνετε μηδενική προστασία από τον ήλιο. Επιπλέον, ενδέχεται να παρατηρήσετε αλλαγές στο χρώμα και την υφή του προϊόντος και τέλος μπορεί να προκύψει έντονος ερεθισμός του δέρματος μπορεί από ληγμένο αντηλιακό που έχει λήξει.