Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αναγκάζονται να μένουν νηστικοί για πολλές ώρες, αφού όλη μέρα λείπουν από το σπίτι. Συνήθως τα γεύματα τους είναι πλούσια σε λιπαρά και φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό οδηγεί σε προσθήκη βάρους και σωματικού λίπους.

Πριν φύγετε για το γραφείο θυμηθείτε:
Αν δεν μπορείτε να έχετε σταθερά γεύματα, τουλάχιστον φροντίστε να τρώτε ανά δύο με τρεις ώρες (τρία μεγάλα γεύματα και δύο μικρά).
Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό (π.χ. γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως ή φρυγανιές σίκαλης με μέλι/μαρμελάδα και μαλακή μαργαρίνη ή μισό σάντουιτς {μαύρη μπαγκέτα με γαλοπούλα και τυρί light}).
Να φροντίσετε πάντα να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ, όπως είναι οι μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, που αποτελούν σημαντική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων και σας εφοδιάζουν με ενέργεια.

Αποφύγετε τρόφιμα όπως πατατάκια, τυρόπιτες, σοκολάτα και κρουασάν είναι σνακ πλούσια σε λίπος, ζάχαρη ή αλάτι.
Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε μαγειρευτό φαγητό από το σπίτι ή το εστιατόριο τότε τα έτοιμα γεύματα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες όπως διάφορα σάντουιτς με ψωμί σίκαλης, λαχανικά και τόνο ή κοτόπουλο ή τυρί και γαλοπούλα, σαλάτες με τυρί, όσπρια ή και ζυμαρικά χωρίς μαγιονέζα και παχυντικές σάλτσες και με λίγο λάδι (ελαιόλαδο).

Για περισσότερη ενέργεια μην ξεχνάτε να καταναλώνετε φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών, γάλα χαμηλό σε λιπαρά αλλά και αρκετό νερό(1,5-2 λίτρα)!

Διάβασε επίσης: Μπορείς να αναπληρώσεις τον χαμένο ύπνο;